Stuga Åre

Åker man en hel familj eller flera familjer tillsammans är stuga ett roligt sätt att bo på. Det finns många möjligheter till stugboende här för den som vill ha självhushåll men ändå närhet till restaurang och uteliv. Vi har samlat en par heta tips för dig som vill hyra stuga i Åre.

Hyra stuga Åre Björnen

I familjevänliga Åre Björnen finns det många fristående stugor och parhus man kan hyra. Stugområdena har fått djurnamn allihopa och heter t.ex. Renen, Ekorren, Älgen och Vargen. En outsider i sammanhanget är Bel Air.

Stugområdet i Åre Björnen är stort! Ta en titt på Skistars karta så får du se hur utspritt det är. Området ligger en bit upp på fjället och ganska långt från Åre centrum. Det finns restaurang, pizza och after ski på området så man behöver egentligen aldrig ner till centrum om man inte vill. Behöver man handla mat finns en liten livsmedelsbutik. Vill man till en större butik kan man bege sig ned till storvägen där det finns en ICA-affär och Åre Chokladfabrik.

Stugor en bit ifrån Åre

Inte så långt ifrån ligger skidområdena Duved och Tegefjäll. I de byarna finns många fristående små stugor att hyra. Liftsystemen i Duved och Tegefjäll sitter ihop, men man kan inte ta sig till Åres liftsystem på skidor. Det går dock regelbundna skidbussar till centrala Åre, Åre Björnen och Rödkullens liftsystem uppe på Åreskutan.

Duveds stugbyar

Vill man bo nära liften ska man kolla in stugorna vid Hamrebacken. Anser man sig inte vara i behov av närheten till liften finns det flera andra stugor i Pålles Stugby, Fjällporten, Forsa fjällby och Duveds Semesterby.

Hyra stuga i Tegefjäll

Skidåkningen i Tegefjäll startar man genom att bege sig upp med Tegefjällsliften. Vill man bo nära den ska man satsa på att hyra stuga i områdena Alpen, Tegenova eller Bäcken. Även från Tegefjäll avgår det dagligen skidbussar till Duved och Åre.

Hyttgården vandrarhem och stugby

hyttgarden-stuga-husaPå norra sidan av Åreskutan ligger den lilla fjällbyn Huså. I Huså kan du bo på Hyttgården som har både prisvärt vandrarhem och stugor. I byn 300 meter från Hyttgården finns skidanläggning med hela spannet av backar från gröna lätta backar till tuffa svarta pister och off-pist åkning. Vill man bege sig till Åre är det bara 25 minuters bilfärd eller transfer med skoter eller vessla och då kommer man till Stendalsliften. Hyttgården är öppen året runt för fiske, vandring, cykling  och avkoppling i fjällmiljö. Läs mer på Hyttgårdens hemsida här.

Läs mer på Hyttgårdens hemsida här.

Hyra privata stugor i och kring Åre

Det finns såklart många privatägda stugor också i och kring Åre. För att hitta dessa rekommenderar vi att du använder Blocket eller Stugknuten.com. Där hittar du lättast annonser för lediga veckor om du vill hyra stuga i Åre.

Comments are closed.