Vandrarhem Åre

Det billigaste boendet brukar i regel vara på vandrarhem. Den typen av boende lämpar sig väl för den som inte sätter höga krav på rumsdesign, service och kontinentalfrukostar. Vi ger dig här tips på vandrarhem i Åre.

Parkvillan

Mitt i Åre by, endast 100 meter från tågstationen och 100 meter från Bergbanan, ligger Parkvillan. Det är ett litet ”vandrarhem” med 5 rum och totalt 12 bäddar på övervåningen av den pulserande restaurangen och puben med samma namn.

Priset för ett rum ligger på cirka 900-1000 kr per natt. Är ni 2 personer delar ni på den kostnaden – så det är ju faktiskt riktigt billigt för att vara i Åre centrum.

parkvillan åre, dubbelrum på vandrarhem
Rum med dubbelsäng på Parkvillan vandrarhem i Åre

Åre Bed & Breakfast

Cirka 400 m från Tottliften ligger Åre B&B. Hotellet erbjuder 14 rum fördelade på flera olika avdelningar. Varje avdelning består av 3-4 rum och man delar dusch och toalett med övriga gäster.

Dubbelrum på Åre Bed & Breakfast
Ett dubbelrum på Åre Bed & Breakfast (foto från Booking.com)

Frukost ingår och man erbjuder rabatter för den som bokar många nätter, Åre B&B är definitivt värt att kolla in för dig som vill bo billigt i Åre.

Brattlandsgården

Cirka en mil utanför Åre By ligger Brattland. Där kan du bo riktigt billigt på Brattlandsgården. Vandrarhemmet drivs av Mats och Natasha Skott. De har 35 sängplatser fördelade på 14 rum.

Besöksadress: Brattlandsgården 615, 830 10 Undersåker

Arvesund Vandrarhem

I Arvesund finns ett billigt vandrarhem med endast 3 mil till Bydalsfjällen och 6 mil till Åre. Vandrarhemmet drivs av Föreningen Bevara Ångaren Östersund och Arvesund är hemmahamnen för ångbåten S/S Östersund.

https://angarenostersund.com/____impro/1/onewebmedia/_MG_7018.jpg?etag=%222e0215-56b78c34%22&sourceContentType=image%2Fjpeg&ignoreAspectRatio&resize=940,651&extract=0,133,940,385
Foto: angarenostersund.com

Vandrarhemmet har 9 bäddar fördelat på 3 rum. Närmaste ort är Hallen (15 km) där det finns livsmedel och bränsle. Läs mer om deras vandrarhem på hemsidan Ångaren Östersund.


Det var de vandrarhemmen som vi kan rekommendera just nu. Har du bott på ett billigt vandrarhemsboende i eller i närheten av Åre som du vill tipsa om? Hör av dig!