Archives for säsongsarbete

Säsongsboende i Åre

Ett säsongsboende i Åre är en populär lösning för många som ska arbeta där under vintern eller sommaren. Det ger en unik möjlighet att uppleva den fantastiska naturen, gemenskapen och de aktiviteter som Åre erbjuder. Säsongsboende är särskilt anpassat för dem som vill kombinera arbete med en aktiv livsstil i en av Sveriges mest kända skidorter.

boende för säsongsarbete i åre

Boendemöjligheter och kostnader

När du planerar att bo en säsong i Åre är det viktigt att hitta ett boende som passar både din budget och dina behov. Det finns flera alternativ att välja mellan, beroende på vad du söker. För de som vill ha enkelhet och närhet till arbetsplatsen är personalboenden ett vanligt val. Dessa boenden erbjuder ofta delade rum eller mindre lägenheter till rimliga priser och ligger vanligtvis nära skidbackarna och andra centrala områden.

Om du föredrar mer privatliv och komfort finns det också möjligheter att hyra privata lägenheter eller stugor. Priserna för dessa kan variera kraftigt beroende på läge, storlek och faciliteter. Att dela en större lägenhet eller stuga med andra säsongsarbetare kan vara ett kostnadseffektivt sätt att få ett trevligare boende utan att spräcka budgeten.

Åreskutan en solig dag, fotad från Åre Björnen

Många arbetsgivare i Åre erbjuder också boendestöd eller rabatterade hyresalternativ för sina anställda. Det kan vara värt att undersöka vilka förmåner som finns tillgängliga genom din arbetsplats. Kom ihåg att det är hög efterfrågan på boende under högsäsong, så det är en bra idé att vara ute i god tid med att söka och boka ditt säsongsboende.

Gemenskap och sociala nätverk för säsongsarbetare i Åre

Att arbeta en säsong i Åre innebär att du blir en del av en unik gemenskap. Säsongsarbetare kommer från hela världen och skapar en mångkulturell och livlig atmosfär. Många arbetsplatser arrangerar sociala aktiviteter och evenemang, vilket gör det lättare att knyta nya kontakter och vänner.

gemenskap bland säsongsarbetarna åre 2023/24

Det finns också flera sociala nätverk och grupper för säsongsarbetare där du kan hitta gemensamma intressen och planera aktiviteter tillsammans. Att delta i dessa nätverk ger en känsla av samhörighet och stöd under din tid i Åre. Gemenskapen bland säsongsarbetare bidrar till en positiv upplevelse och hjälper dig att snabbt känna dig hemma i den vackra fjällmiljön.

Aktiviteter och fritid i Åre

Att arbeta i Åre under en säsong innebär tillgång till en mängd aktiviteter och fritidsmöjligheter. Under vintermånaderna är skidåkning och snowboard populärast, med över 100 nedfarter och 42 liftar att utforska. Skoteråkning, isklättring och längdskidåkning är andra vinteralternativ.

längdskidåkning i fina spår

På sommaren erbjuder Åre mountainbikecykling, vandring och klättring med leder för alla nivåer. För avkoppling finns spa-behandlingar, bad i Åresjön och kulturella evenemang. Åre har även ett livligt nattliv med restauranger, barer och klubbar. Som säsongsarbetare får du chansen att njuta av dessa aktiviteter och skapa minnesvärda upplevelser under din tid i fjällen.

5 populära arbetsgivare för säsongsarbete

  1. Skistar Åre – Skidorten som driver liftar, backar och många aktiviteter i området.
  2. Holiday Club Åre – Ett stort hotell och konferensanläggning med spa och restauranger.
  3. Copperhill Mountain Lodge – Ett lyxhotell med restauranger och spa.
  4. Åre Fjällsätra – Ett klassiskt hotell med restaurang och konferensmöjligheter.
  5. Åre Destination AB – Organisationen bakom många av Åres turisttjänster och aktiviteter.

Dessa arbetsgivare erbjuder olika typer av tjänster inom hotell, restaurang, turism och skidsport, vilket gör dem populära bland säsongsarbetare.

Därtill finns många mindre aktörer och ett sätt att hitta jobb är genom Facebook-grupper. Kolla till exempel på ”Jobb sökes/finnes i Åre”.