Vandrarhem Åre

Det billigaste boendet brukar i regel vara på vandrarhem. Den typen av boende lämpar sig väl för den som inte sätter höga krav på rumsdesign, service och kontinentalfrukostar. Vi ger dig här tips på vandrarhem i Åre.

STF Vandrarhem Åre / Brattlandsgården

Cirka en mil utanför Åre By ligger Brattland. Där kan du bo riktigt billigt på Brattlandsgården. Vandrarhemmet drivs av Svenska Turistföreningen. Vill man bo själv kostar ett enkelrum på STF Vandrarhem endast 300 kr. Ett dubbelrum får man för 200 kr per person. Priserna gäller om man är medlem i föreningen. Är man inte medlem tillkommer 50 kr per person (25 kr för barn).

Brattlandsgården - STF Vandrarhem Åre Bilden använd med tillåtelse från STFs hemsida för Brattlandsgården.

Besöksadress: Brattlandsgården 615, 830 10 Undersåker

STF Hotell Åre Torg

STF driver också ett annat boende, precis mitt i Åre vid torget. Det heter STF Hotell Åre Torg och är precis snäppet över ett vandrarhem i standard. Vi har valt att ändå ta med det här då boendet påminner mycket om vandrarhem. Du som är medlem i turistföreningen får även här specialpriser och för att vara ett centralt boende i Åre är det billigt.

Hyttgården vandrarhem och stugby

vandrarhem-hyttgardenPå norra sidan av Åreskutan ligger den lilla fjällbyn Huså. Där kan du bo på Hyttgården med både vandrarhem och stugor. I vandrarhemmet finns 56 bäddar fördelat på 14 rum och två flyglar. Möjlighet att laga mat finns i två kök med självhushåll, ett i vardera flygel.

Vandrarhemmet renoverades inför säsongen 2013/14.

Här kan du läsa mer om Hyttgårdens boende.

Comments are closed.